"До бою дуже важливо готуватися психологічно", - розвідник "Продюсер" несе службу на Донеччині

Перед війною боєць на псевдо Продюсер тільки потрапив до лав свого підрозділу в піхоту та попередні уявлення про майбутню ротацію на Схід мав кардинально інші. А вже під час війни перепрофілювався в розвідники.

Розвідник "Продюсер"/фото НГУ

З початком боїв на Донеччині, група Продюсера зайняла оборону визначеного населеного пункту. Ворог наступав з усіх напрямків і потрібно було дати їм гідну відсіч.

Як зазначає розвідник, росіяни дуже часто користуються огидною тактикою переодягатися в цивільний одяг, займати будинки, де на той час живуть люди, та використовувати цивільний транспорт, – тим самим постійно порушуючи звичаї та правила ведення війни.

«Часом, вони виходили до нас ледь не «в лоб» – без зброї навіть. Часом, навпаки – вони заходять під прикриттям РПГ, і через їхні міномети навіть голову пару годин не піднімеш. Кожна ситуація різна і немає лекала для відсічі дій ворога. Вони вчаться швидко, проте я не вважаю, що причиною є їх вмотивованість. Думаю, вчаться банально тому, що хочуть жити, – цим вони значно програють нам у бажанні перемогти у цій війні» – зазначає Продюсер.

Фото НГУ Фото НГУ

Розвідник говорить, що до бою дуже важливо готуватися психологічно. На війні найбільша напруга його зустрічає не під час бою, а під час його очікування – коли ти чекаєш і не знаєш скільки буде ворожої піхоти, з якого боку вони будуть прориватися, що в них буде за озброєння. Проте сам контакт з противником бійця певним чином заспокоює: коли ти реально можеш оцінити сили ворога – це розвʼязує тобі руки.

«Все залежить від того, наскільки воїн сприймає все близько до серця. Рано чи пізно кожен захисник потрапить на фронт та побачить доволі неприємні для кожної людини речі. Це не те, що показують у фільмах, це реальність. Але ставши на шлях воїна, потрібно робити максимум для того, щоб бути корисним для свого підрозділу та своєї країни», — додає воїн.

Джерело: Національна гвардія України

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev