Корисна інформація для ВПО в Дніпрі, Вінниці та Івано-Франківську

Короткий гайд із новою корисною інформацією для переселенців з Луганської області. 

Фото: Луганська ОВА

Дніпро

Із серпня медики «Рубіжанської центральної міської лікарні» ведуть амбулаторний прийом ВПО Луганської області та мешканців міста Дніпро.

Завдяки благодійним організаціям внутрішньо переміщеним особам Рубіжанської громади деякі ліки та витратні матеріали надаються безкоштовно.

Прийом ведеться за адресою: проспект Олександра Поля, 22 (1-й поверх, вхід з торця будівлі). Прийом ведуть кардіолог, травматолог, хірург, ЛОР, психіатр, акушер-гінеколог.

Вінниця

4 жовтня з 10:00 до 15:00 в гуманітарному штабі Рубіжанської МВА, за адресою: м. Вінниця, вул. Максимовича, 43-Б, відбудеться зустріч з юристами Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Переселенці зможуть поспілкуватися з практикуючими юристами та отримати консультації з правових питань, що стосуються соціального забезпечення, сімейного, адміністративного, спадкового та пенсійного права.

За необхідності юристи нададуть консультації зі складення документів процесуального характеру та допомогу у здійсненні представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

Івано-Франківськ

В Івано-Франківську жителі Луганщини можуть отримати продукти харчування та гігієнічні засоби, в гумштабі приймають лікарі, юристи, зокрема адвокати. Так, працівниками Координаційного центру надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини наразі видаються продуктові набори за списками, які оприлюднюються в телеграм-каналі із подальшим інформуванням за телефоном, а також готуються набори для відправки «Укрпоштою» по Івано-Франківській області.

Набори видаються в порядку черговості реєстрації та з урахуванням надходжень продуктів до Центру. Наразі без попереднього запису ВПО можуть отримати особисто гігієнічні набори.

Крім того, протягом тижня в центрі безоплатно працює низка спеціалістів: по вівторках надається правова допомога з усіх питань — приймають адвокати БФ «Право на захист». Прийом проводиться без попереднього запису.

По п’ятницях — правова допомога з питань забезпечення прав, свобод та законних інтересів ВПО, дотримання їх соціальних гарантій та для отримання адміністративних послуг. Приймають адвокати БФ «Рокада». Попередній запис за телефоном +380990161724.

По середах та четвергах прийом ведуть лікарі загальної практики та сімейні лікарі.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev