«Наступ на Слов’янськ скінчиться для росіян так само як і під Києвом — розгромом та відходом», — військовий експерт

На думку експерта, операція росіян по захопленню Слов’янська та Краматорська має мінімальний шанс на успіх.

Колаж з фото Донецької ОВА та Генштаба ЗСУ

Військовий експерт, координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець у своєму Телеграм-каналі опублікував аналіз ситуації на Слов'янському напрямку фронту. На його думку, на певний успіх росіяни можуть розраховувати лише в одному випадку.

Тож, публікуємо огляд експерта:

«Угруповання військ противника «Ізюм», яке, судячи з усього, згідно з планами, вже мало не менше тижня тому захопити Іванівку і прорватися до Новомиколаївки і далі на Черкаське, діючи, як мінімум, двома ударними тактичними групами військ, застрягло в лісі на південь від Мазанівки, яку воно до цього штурмувала майже місяць. І зараз не може просунутися вперед, на південь, ні на кілометр…

Те ж саме відбувається за кордоном Долина — Богородичне. Обидві сторони поперемінно то атакують, то контратакують, відбиваючи по черзі одна в одної ті чи інші ділянки місцевості, лісосмуги та балки.

Іншими словами, стягнувши на південь Ізюма купу війська, російське військове командування якось «незручно», у найвідповідальніший момент, «чомусь» застрягло на найважливішому напрямі.

Більше того, в районі Курулька — Дібрівне ЗСУ раптово, але досить потужно, контратакували одну з цих груп на її правий фланг і змусили зупинитися повністю, і навіть на певних ділянках відійти.

На сьогоднішній день там у противника триває якась малозрозуміла метушня дуже загадкової «етимології». Підозрюю — вони знову затіяли всередині угруповання «Ізюм» чергове перегрупування сил та засобів з метою заміни «шила на мило».

На місце тих, що понесли втрати, діючи як передові підрозділи у складі тактичних ударних груп, з других ешелонів висувається чергова партія «штурмовиків», які більш-менш «відновилися», протягом попередніх тижнів...

Отже, підсумуємо...

На мій, різко упереджений погляд, вся ця гіпотетична операція противника щодо захоплення останньої великої міської агломерації Донбасу, яка ще залишається під контролем України (Слов'янсько-Краматорська), має мінімальний сенс і шанс на успіх, тільки в одному випадку...

Якщо військам противника вдасться одномоментно прорватися на її ближні підступи одразу за кількома вирішальними напрямками і заблокувати їх. Тобто якщо ця гіпотетична операція стане успішною реалізацією (нехай і в менших обсягах) того, що рашисти намагалися безуспішно реалізувати по відношенню до нашої столиці на початку весни нинішнього року...

У решті випадків, у тому числі, навіть якщо будь-якому угрупованню військ противника самостійно вдасться, наприклад, прорватися на околиці Слов'янська (нехай навіть двома угрупованнями, наприклад «Ізюм» і «Схід») і зав'язати там бої. Це все скінчиться для них так само, як і під Києвом... розгромом та відходом. Причому, майже з тих самих причин».

Карти — скріншоти з deepstatemap.live 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev