Окупанти розграбовують бази відпочинку та готуються «пиляти» залізницю: що відбувається в Лимані?

Свіжі хроніки життя в окупованому Лимані Донецької області.  

Окупанти розграбовують бази відпочинку та готуються «пилити» залізницю: що відбувається в Лимані?

Одна з найголовніших новин та зовсім не сюрприз: окупанти заявили, що газу в цьому році жителям Лимана чекати не варто. Попри гучні обіцянки, на Луганщині та Донеччині нереально відновити газопостачальну систему через нанесені російською армією пошкодження. Обидві області напередодні холодів лишилися без газу, передає «Вчасно».

Працівникам залізниці видали зарплату, однак ходять ґрунтовні чутки, що станцію «Лиман» окупаційна влада збирається законсервувати «поки не закінчаться обстріли». Під час консервації не виключено, що вціліле на залізниці росіяни та їхні посіпаки розпилять на метал та вивезуть до рф. Так само, як було в захоплених у 2014 році містах Донбасу.

Пенсіонерам натомість виплатили 7 тисяч рублів, пишуть люди у соцмережах. Якщо рахувати по курсу 1,4 (останній відомий), то людям дали 5 тисяч гривень.

Цього тижня роздавали гуманітарну допомогу — звісно ж, пропагандисти не впустили нагоду зробити з цього пафосні репортажі. Упускаючи ту деталь, що до цього гуманітарка діставалася лише тим, хто йшов на співпрацю з окупантами.  

«Помощь Красному Лиману под артогнем: как «Русский мир» спасает город от гуманитарной катастрофы», — рясніють заголовки пропаганди. Дуже цинічно, враховуючи те, що «русский мир» сам і призвів до гуманітарної катастрофи в місті.

У наборі — крупи, згущене молоко, консерви, туалетний папір та хліб. В умовах тотальної бідності й розрухи роздача гуманітарки серед місцевих викликала ажіотаж, адже ціни на продукти в магазинах — непідйомні.

Продовжують грабунки. Нікого з цивільних не пускають на Голубі озера. Є припущення, що бази відпочинку та готелі, якими славився курорт, обкрадають російські військові.

«Це ж як Рубльовка, поки все не повиносять, не заспокоються», — пишуть у мережі.

Те, що відновленням міста окупанти займатися не збираються, підтверджують навіть донецькі «воєнкори». Одна з них дуже переймалася долею міської бібліотеки. Мовляв, «влада» має вивезти вцілілі книги, а вона про це зробить прекрасний сюжет. Однак на подив самої прихильниці окупантів, ніхто до неї прислухався, і тепер бібліотека стоїть у ще гіршому стані, ніж місяць тому.

Схоже, окупантів у Лимані цікавить лише одне: що би ще зруйнувати та вкрасти.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

Цей матеріал було створено ІА «Вчасно» в рамках Програми IWPR «Підтримка регіональних медіа України під час війни» за підтримки Європейського Союзу, МЗС Норвегії та МЗС Великої Британії. Зміст матеріалу є винятковою відповідальністю ІА «Вчасно» i не відображає погляди Європейського Союзу, МЗС Королівства Норвегії, Уряду Великої Британії чи Інституту висвітлення війни та миру.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev