«Є певні успіхи ЗСУ на Сватівсько-Кремінському напрямку», — Гайдай

Очільник області в ранковому етері телемарафону повідомив про ситуацію на Луганському напрямку. ЗСУ мають певні успіхи, а рашисти на останньому диханні беруть хабарі за «відкос» від мобілізації.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

«Є певні успіхи на Сватівсько-Кремінському напрямку, але поки що не будемо говорити про те, що там деокуповані певні населені пункти, — сказав очільник Луганщини. — Можу тільки сказати про дві більш-менш хороші речі: по-перше, у великих містах Луганщини люди чують, що фронт наближається, а по-друге, ми маємо інформацію, що у чоловіків, які залишились після хвиль мобілізації, знову відпускають за гроші».

На думку Гайдая, це свідчить про те, що росіяни вже не збираються тримати оборону і хочуть підзаробити перед втечею. 

Нагадаємо на початку літа окупаційні «воєнкоми» не гребували брати хабарі з чоловіків Луганщини, які за віковою категорією підпадали під так званий призов. З початком агонії росії в окупованих містах і селах області продовжився відлов чоловічого населення вже без врахування попередніх фінансових домовленостей. 

Після оголошення мобілізації всередині рф такі самі заходи стартували і в «нових суб’єктах» російської федерації, зокрема і в «народних республіках».

Перекидання «тактично передислокованих» військ противника з Півдня посадовець заперечує.

«Поки що перекидання на Луганщину з Херсона немає. Але все одно це величезна купа народу, яка стріляє в наш бік», — зазначив Гайдай.

Нині на деокупованих територіях Луганщини проживає близько 5% населення від кількості, яка була станом на лютий. Стан населених пунктів жахливий. Така сама ситуація на досі окупованих територіях — вижити в зиму можна лише на вогнищах та пічному опаленні. 

Електромережі, які окупанти розкидали містами без трансформаторів, не витримають холодів. Через таке становище людям доведеться переміститись в сільську місцевість.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev