Поранений і знекровлений два дні повз по сантиметру до своїх побратимів: неймовірна історія захисника Донбасу

Дмитро Фінашин із позивним «Фін» власним прикладом показує, яка сильна жага до життя та до перемоги в наших захисників.

Дмитро Фінашин / фото: kazatin.com

Військовослужбовець Національної гвардії України був важко поранений у бою на Луганщині. Знекровлений, втрачав свідомість, два дні пролежав у полі, повзучи по сантиметру вперед, щоби знайти своїх побратимів. І під палючим сонцем, і в холодну ніч. Про це пише Український ветеранський фонд.

Щоб вижити, «Фін» знайшов глиняну яму, де затрималася вже протухла дощова вода. Пив її. Цього йому вистачило, щоб протриматися, вижити, дочекатися порятунку. А він чекав — військові ЗСУ йому навіть ввижалися, галюцинації були досить чіткими, пригадує.

Коли пораненого захисника таки знайшли наші військові, то дали йому вафлю. Дмитро каже, що то була найсмачніша вафля в його житті.

«Шматочок відкусив — і такий був вибух смаку! Я думав: «О, вафелька…», — з усмішкою розповідав він журналістам.

«Фін» — родом з Вінниччини, наразі проходить реабілітацію. Переніс вже чотири операції. Ампутували ліву руку та палець на правій руці.

Які його плани на майбутнє? Якнайшвидше відновитися та стати інструктором, навчати воювати та виживати військових-новобранців. А для цього в Дмитра достатньо і знань, і пережитого досвіду. З такими наше військо — сильне, і, звісно ж, приведе нас до перемоги.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev