Росіяни обстрілюють Донецьк, звинувачують ЗСУ і просять у путіна підмогу

Російські окупанти обстрілюють Донецьк та звинувачують у цьому Збройні Сили України, а московські пропагандисти знімають відео та поширюють фейки. Провокації російські окупанти  влаштовують навмисно – і тепер просять підмогу у путіна.

Росіяни обстрілюють Донецьк, звинувачують ЗСУ і просять у путіна підмогу /колаж Вчасно

13 червня росіяни гатили по Донецьку з особливою жорстокістю. Били, ймовірно, з Макіївки. Однак наразі деталі з'ясовують, адже обстріли бойовики здійснювали з різних точок та з різного озброєння.

Водночас місцеві повідомляють, що між "вильотами" та "прильотами" проходить близько двох секунд. Тобто стріляють чи не з самого Донецька. Внаслідок обстрілу було пошкоджено будівлю пологового будинку. Окупанти звинуватили у цьому українських військових, і у зв'язку з цим глава так званої "ДНР" Денис Пушилін просить у росії залучити "додаткові союзницькі сили".

Інформація про це з'явилася в пропагандистських медіа рф. Противник узагалі перестав шкодувати жителів регіону. Заради того, щоб сформувати картинку для власних ЗМІ, він готовий завдавати ударів по цивільних об'єктах та перекладати відповідальність на українську сторону.

На відео, яке поширюють пропагандистські ЗМІ, росіянин говорить про обстріл з озброєння “міномет 120-й". І тут же чутно постріл-втручання менш за пару секунд. Проте така коротка пауза буває лише тоді, коли обстрілюють зблизька. А так близько від Донецька тільки росіяни.

Про обстріли у Донецьку каже й Петро Андрющенко – радник міського голови Маріуполя. Він зауважив, що саме такі дії росіян чекають і Маріуполь найближчим часом, бо це звична тактика окупантів.

«Донецьк знов обстріляв саме себе. Точніше, росіяни заради призиву пушиліна “путін введи війська” цілий день обстрілювали самі себе, не соромлячись це знімати для бовдурів. Яскравий приклад від пропагандистів. Спочатку він говорить: міномет 120-й. І тут же чутно постріл-влучання менш за декілька секунд. Будь-який маріуполець вам скаже, що така коротка пауза лише коли зблизька в близько. А так близько від тієї частини Донецька тільки росіяни, – зазначив радник мера Маріуполя.

Вчора обстріли у Донецьку тривали фактично від ранку. Під час атаки на місцевий ринок на місці події загинули двоє людей – жінка та дитина. Попередньо, розвідка повідомляла, що росіяни ведуть вогонь з Червоногвардійського району Макіївки.

Зауважимо, що в останні дні почастішали обстріли Донецьку: 10 червня окупанти теж обстріляли окуповане місто і теж традиційно звинуватили у цьому ЗСУ.У ніч проти 5 червня розвідка повідомила, що росіяни масовано обстріляли Донецьк з самохідних гармат "Піон" та реактивних систем залпового вогню "Град". Мета була очевидна – звинуватити Україну в загибелі цивільних. Обстріли велися з Макіївки й Куйбишевського району Донецька в напрямку центру.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ru" dir="ltr">Российские оккупанты пишут, что таких обстрелов, как сейчас, в Донецке не было за всю войну. Даже в 2014.<br><br>Вот так и выяснилось, что все последние 8 лет Донбасс на самом деле никто не бомбил. <a href="https://t.co/5zxPGAKFeX">pic.twitter.com/5zxPGAKFeX</a></p>&mdash; Денис Казанський (@den_kazansky) <a href="https://twitter.com/den_kazansky/status/1536407519819665410?ref_src=twsrc%5Etfw">June 13, 2022</a></blockquote>