Російські війська просунулися в Торецьку та поблизу Вугледара: ситуація на східному фронті

Російські війська намагаються просуватися в районі Вугледара, знищують Селидове й розширюють плацдарм біля Часів Яру.

Росіяни за добу атакували понад 130 разів ЗСУ на Донеччині/ Ілюстративне фото

Росіяни просунулися на фронті біля Невського, Водяного, Золотої Ниви та у Торецьку. Про це інформує DeepState.

За даними Генштабу відомо, що за минулу добу росіяни атакували ЗСУ понад 130 разів на Донеччині. Найбільше штурмових дій вони здійснили на Покровському напрямку — 40 атак і на Курахівському — 50.

Разом з цим Інститут вивчення війни інформує, що в ході наступальних операцій російські війська просунулися в районі на південний захід від окупованого Вугледара.

Також аналітики зазначають, що російські війська продовжували наступальні дії в районах Костянтинівки, Антонівки, Катеринівки та Водяного, на північний захід від Вугледара в бік Богоявленки й на захід від Вугледара біля Золотої Ниви.

Важка ситуація зберігається й у районі Селидового, яке росіяни закидають КАБами, пише лейтенант ЗСУ на позивний «Алекс».

«Вони реально просто рівняють місто із землею, бо розуміють, що легко його вже не взяти. Бояться заходити в лоб в місто, хоча залізниця в Михайлівці вже під їх повним контролем, але все одно продовжують робити упор на фланги, бо досі не змогли закріпитися в межах міста, — пише військовий. — Давно не бачив, щоб так далеко заходили по флангах і водночас мінімально намагалися штурмувати в лоб. Якщо ситуація на флангах погіршиться, то може стати питання виведення гарнізону з міста».

Також російські війська розширюють плацдарми на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас на південь та північ від Часів Яру.

«Наразі вони мають 3 та 3,5 кілометра по глибині та від 5 до 7 кілометра по ширині, — пише військовий журналіст Богдан Мірошников. — Це не за один день, звісно. Я б сказав, що це підсумок багатомісячних боїв. Це вже дозволяє окупантам накопичити достатньо сил для подальших штурмів. Так що так, Часів Яр буде знову „гарячим“. Явно ворог буде йти по трасі Бахмут-Костянтинівка з півдня та у бік вогнетривкого заводу з півночі. Мета — не тільки сформувати кліщі довкола залишків Часів Яру, а і якомога ближче підібратися до Костянтинівки».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev