Сєвєродонецьк зруйновано на 80%. Окупанти прийняли заяви на компенсацію за житло лише у 38 людей, - Гайдай

У майже вщент зруйнованому Сєверодонецьку російські загарбники прийняли заяви про компенсацію за зруйноване житло лише у 38 людей.

Сєверодонецьк зруйновано на 80% - Гайдай/ фото з відкритих джерел

Сєвєродонецьк зруйновано на 80%  — про це очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

За його словами, "нібито з 11 жовтня пункти пропуску між так званою "лнр" та росією скасовані. На папері. Втім, жителі Луганщини щодня скаржаться навіть на посилення митних заходів стосовно них".

Зокрема, зазначив Гайдай, у пункті пропуску "Довжанський" люди, які бажають виїхати до рф, стоять понад дві години та чекають дозволу.

"Можливо, у митників проблеми з грошима. Як от у бойовиків, які вже не один місяць не можуть отримати призначені виплати. Хоча знають, що незважаючи ні на що, новенька "Лада" буде. Є сенс боротися", - зауважив очільник ОВА.

За словами Гайдая, на сьогодні у Сєвєродонецьку залишаються до 10 тисяч жителів. У місті житловий фонд зруйновано на 80%, "не кажучи вже про відсутність інфраструктури.

Однак за чотири місяці окупації ніхто навіть і не думав нічого відновлювати, навіть для пропаганди. Заявили перед псевдореферендумом про виплати компенсацій за зруйноване житло, а люди грошей так і не побачили", - підкреслив він. 

Крім того, повідомив начальник ОВА, цього тижня "раптом після вказівки з Луганська знайшлися 38 сєвєродончан, яким буцімто видали гроші. Та ще дев’ять, які теж готові їх отримати. Хто ці люди? І чому вони у переважній меншості? Хотілося б подивитися в обличчя".

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev