Смерть не раз стояла у нього за спиною: на Донеччині загинув 26-річний сапер Влад Курілов

Мав голос блюзмена, грав на електрогітарі та дримбі та дуже любив свого французького бульдога Ареса. 26-річний Владислав Курілов загинув на рідній Донеччині, розміновуючи звільнений від рашистів Святогірськ.

Влад Курілов/Фото — з відкритих джерел

Після окупації рідного Єнакієвого у 2014 році Владислав не залишив Донеччину — осів у Маріуполі, розповідає історію бійця «Український ветеранський фонд».

Капітан служби цивільного захисту. З 2014 року займався розмінуванням рідного регіону — шукав боєприпаси, очистив безліч ділянок від небезпечних знахідок.

Після повномасштабного вторгнення російських військ Владислав очолив групу піротехнічних робіт. Роботи було чимало — на десятиліття вперед.

27 жовтня Владислав працював у звільненому нещодавно Святогірську на Донеччині. Тривало розмінування. Здетонував російський снаряд. Влад загинув.

Скріншот відео ДСНС Скріншот відео ДСНС

Друзі згадують його як дуже світлу людину, життєрадісну й талановиту. Музичні якості дивували не одну людину, яка чула голос Владислава.

“Я спочатку почув його голос, він як у 70-річного блюзмена. Тоді подумав: ото Бог поцілував його голосові зв'язки. Яке ж було моє здивування, коли побачив Влада — це був молодий хлопчина низького зросту”, — говорить про свого товариша університетський друг Влада Дмитро.

Ми неодмінно звільнимо всі наші землі. Очистимо українські землю й водойми від небезпечного залізяччя — навіть якщо на це потрібні десятиліття. Ми вперто прийдемо до перемоги — бо це спосіб пам’ятати загиблих.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev