Судитимуть священника московського патріархату, який зливав росії дані про ЗСУ в Сєвєродонецьку

Судитимуть протоієрея Андрія Павленка, священника УПЦ МП, який зливав ворогу дані про ЗСУ у Сєвєродонецьку.

Судитимуть священника московського патріархату, який зливав росії дані про ЗСУ в Сєвєродонецьку

Прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно інформатора ворожих військ у рясі. Йому інкриміновано колабораційну діяльність.

Слідством встановлено, що у середині квітня 2022 року агент кремля, не покладаючи кадила, збирав для представників армії країни-агресора інформацію про чисельність, дислокацію, техніку, а також озброєння ЗСУ в Сєвєродонецьку та у прилеглих до міста селах і передавав їх через месенджер «Телеграм». Отримана інформація використовувалася ворогом для визначення місцезнаходження цілей та подальшого їх вогневого ураження.

Правоохоронці викрили та затримали обвинуваченого наприкінці квітня. Наразі він перебуває під вартою. Під час документування злочину у його телефоні виявлено переписку з представниками армії країни-агресора. Обвинуваченому загрожує 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, перевертень в рясі Павленко від початку окупації росією частини Луганщини регулярно їздив на захоплену територію, має пристрасть до антикваріату: колекціонував дороге церковне начиння, старовинні православні реліквії та мощі. Останні, за інформацією парафіян, вивозив без благословення вищого ієрарха на територію російської федерації.

Після повномасштабного вторгнення рашистів за благословенням «начальника» — митрополита нікодима барановського, який заховався в лігві росіян у Луганську, відспівував, зокрема, загиблих сєвєродончан, на яких і наводив ворожу артилерію.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev