«Три доби просиділи в холоді і голоді»: росіяни не пускають до країн Балтії біженців із окупованих територій

На пунктах пропуску між рф та країнами, що межують з нею, росіяни вже декілька днів поспіль не випускають людей, зокрема мешканців окупованих територій України, які їдуть за кордон транзитом через росію.

Ілюстративне фото: www.timesofisrael.com

У чергах на пунктах пропуску з рф безліч автомобілей, зокрема із людьми, які зараз виїжджають з тимчасово окупованих територій. Аби доїхати до кордону росії з Естонією, людям доводиться долати чималий шлях. Зокрема мешканка Луганщини на подолання маршруту витратила три дні на власному авто, передає «Вчасно».

«Спочатку виїхала на адміністративний кордон Луганської області з рф до пункту пропуску «Мілове», дісталась російського п/п «Чертково», потім Воронежа, з нього оминула Москву і через російське Балабаново дісталась кордону з Естонією, — розповідає жінка. — Після перетину кордону із росією потрапили на допит до ФСБшників. Розпитували, чому їдемо з республіки і чому саме за кордон».

На кордоні в чергах люди очікують по декілька діб.

«Ми пробули там три з половиною доби. У холоді і без їжі. Думали, що зможемо там щось придбати, але нічого не працює. Туалет — просто неба, де знайдеш. Раджу землякам враховувати це під час планування виїзду, особливо тим, хто має дітей», — додає співрозмовниця.

Ідентична ситуація і на кордоні рф із Латвією. Про це повідомляє Луганська ОДА, спираючись на інформацію від людей, які чекають на виїзд на КПП.

«У черзі зібралось близько 200 машин. Люди, серед яких інваліди й маленькі діти, перебувають у жахливих умовах. Майже 1000 громадян остерігаються, що після оголошення результатів псевдореферендумів їх взагалі не випустять», — йдеться в повідомленні.

«Ділки» на окупованих територіях вже налагодили бізнес із супроводу людей. Тариф на життя поза гетто становить від 300 до 500 доларів США в залежності від гендера — жінкам дешевше.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev