У Сєвєродонецьку окупанти призначили чергового «народного мера»: ним став брянківець-«регіонал» Микола Моргунов

48-річний уродженець Брянки (окуповане місто Луганської області) Микола Моргунов перейшов на бік окупантів ще у 2014 році, купивши посаду очільника свого міста. На посаді перебував всі вісім років, узурпувавши в одних руках владу. 

У Сєвєродонецьку окупанти призначили чергового «народного мера»: ним став брянківець-«регіонал» Микола Моргунов

У червні Моргунов виступав у росії У червні Моргунов виступав у росіїЩе 25 червня Моргунов звітував у проросійських змі про «чистоту та доглянутість» брянківських вулиць та виступав у Брянській думі в росії. 6 липня стало відомо, що колаборанта зі стажем призначено на посаду «народного мера» новоокупованого Сєвєродонецька, передає «Вчасно». 

Свою кар’єру чоловік почав з гірничого майстра на одній з брянківських шахт. Був помічником нардепа Енвера Цкитішвіші, котрий з 2011 року обіймав посаду гендиректора «Азовсталі». У 2010 році «регіонала» Моргунова було обрано на посаду голови міста. 

У 2014 році після перевиборів Моргунов перейшов на бік загарбників, які окупували частину області, та спромігся «пролонгувати» посаду міського голови, фактично купивши портфель у російської «еліти». Був призначений на посаду Плотницьким.

За інформацією джерел на окупованих територіях, в місті за часів свого керування, Моргунов прибрав до рук всі незаконні вугільні копальні, «кришував» пункти збору металобрухту, продавав гуманітарну допомогу, а також ліквідував та порізав на металобрухт дві шахти, які при український владі дуже добре працювали. За час мерства придбав у Ростовській області рф дім. 

Про попередника Моргунова, Марка Воржева, наразі нічого невідомо. Хлопець з дев’ятьма класами освіти зник з медійного простору так само раптово, як і з’явився.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev