У Слов’янську російський снаряд вбив лікаря, який майже 30 років рятував дитячі життя

7 вересня на Донеччині сталася чергова трагедія, спровокована окупантами — російський снаряд забрав життя Володимира Бурі. У момент, коли стався «прильот», завідувач відділення реанімаційної обласної дитячої лікарні був удома, аби зібрати звідти особисті речі.

У Слов’янську російський снаряд вбив лікаря Володимира Бурю, який майже 30 років рятував дитячі життя 

Російський снаряд поцілив у будинок Володимира Бурі по вулиці Торській / фото: ДСНС Російський снаряд поцілив у будинок Володимира Бурі по вулиці Торській / фото: ДСНС У будинок Володимира Бурі на вулиці Торській поцілила ракета, яка забрала життя не лише медика, а й літньої пари. 

Колега лікаря Любов Хрипкова розповідає журналістам «Вчасно»: все життя пан Володимир присвятив лікуванню дітей, чим врятував немало життів.

«Ми з Володимиром — колеги, лікарі-анестезіологи. Починали працювати у Слов'янську майже одночасно. Довгі роки він працював анестезіологом у залізничній лікарні Слов'янська і паралельно у реанімаційному відділенні міської дитячої лікарні. Володимир був лікарем з великої літери: професіонал, чуйний, розуміючи, міг знайти ключик до кожного пацієнта. А це особливо важливо, коли працюєш з дітьми. 

Весь професійний шлях він присвятив анестезіології й інтенсивній терапії, допомагаючи й рятуючи сотні дітей. Ми з ним працювали у різних лікарнях, але це не заважало нам у професійному спілкуванні й підтримці. Володимир був щирим і відкритим до колег. Його смерть — тяжка втрата», — наголошує пані Любов.

Майбутній лікар, якому судилося майже 30 років рятувати дитячі життя, народився 9 травня 1964 року в Закарпатській області. У 1979 році він пов’язав своє життя з медициною, вступивши в медучилище у Хусті на спеціальність «Фельдшер». Після закінчення навчання два роки прослужив в армії.

Володимир Буря майже 30 років рятував дитячі життя Володимир Буря майже 30 років рятував дитячі життяВідразу ж після неї Володимир Буря з 1985 по 1992 рік навчався на педіатричному факультеті Запорізького медінституту. Ще два роки проходив інтернатуру за фахом «Педіатрія» у Слов’янську, після чого лишився й надалі працювати лікарем-реаніматологом.

У 1999 році Володимиру Бурі присвоїли Другу атестаційну категорію з «Анестезіології», і вже в грудні, за кілька місяців, він став завідувачем відділення реанімації Слов’янська, де працював до своєї загибелі. 

За мужність і бездоганне ставлення до лікарської справи під час проведення АТО у 2014 році Володимир Буря був нагороджений Подякою Міністерства охорони здоров’я та особистим цінним подарунком Міністра внутрішніх справ.

Людмила Адаричева, колега загиблого, зізнається: повірити в таку втрату неможливо.

«Слів не вистачає, який біль принесла ця жахлива звістка всім: рідним, друзям, колегам. Багато років працювали разом, поряд, дослухаючись один до одного, були єдиною командою, жили, практично, одним життям. Неможливо уявити дитячу лікарню без цього прекрасного лікаря, друга», — наголошує медпрацівниця.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

Цей матеріал було створено ІА «Вчасно» в рамках Програми IWPR «Підтримка регіональних медіа України під час війни» за підтримки Європейського Союзу, МЗС Норвегії та МЗС Великої Британії. Зміст матеріалу є винятковою відповідальністю ІА «Вчасно» i не відображає погляди Європейського Союзу, МЗС Королівства Норвегії, Уряду Великої Британії чи Інституту висвітлення війни та миру.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev