Уламок прошив шию і легеню: російський снаряд ледь не обірвав життя 13-річного Святослава з Лисичанська

4-сантиметровий уламок снаряда потрапив у праву легеню 13-річного Святослава після обстрілу у Лисичанську.

Історія спасіння 13-річного Святослава /Фото Перше медичне об'єднання Львова

Загроза видалення легені, 10 днів боротьби за життя у реанімації, довга дорога до Львова - за останні тижні мама Олена із сином пережили справжнє пекло.

Так росіяни святкували «день пабєди» 9 травня на Донбасі. Тоді мама, батько та син саме поверталися від бабусі із міста у свій приватний будинок на околиці. Вони навіть не встигли зайти на подвір’я дому, як почався обстріл.

13-річний Святослав з Лисичанська 13-річний Святослав з ЛисичанськаСвятослав отримав мінно-вибухове поранення: уламок потрапив у шию над правою ключицею, пройшов через усю легеню і зупинився над діафрагмою у нижніх сегментах правої легені.

Мама, молодша медична сестра місцевої Лисичанської лікарні рукою закрила рану сина та надала першу невідкладну допомогу. Швидкою їх забрали до лікарні у Бахмут. А потім - у реанімаційному вагоні медичного потяга доправили до Лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Щойно спеціалісти відділення реанімації стабілізували стан хлопця - хірурги взялися проводити термінову операцію. Ситуація складна: через розташування уламка виникала загроза видалення легені або сильної кровотечі. Відтак лікарі видалили сформовані згустки та сам уламок. Кровотечу вдалося зупинити. Попри усі ризики втручання пройшло успішно.

Всього через кілька днів після операції Святослава перевели у загальну палату. Тепер йому можна виходити на вулицю. Він дуже чекає моменту коли лікарі нарешті дозволять займатися спортом і ганяти на велосипеді.

А найбільше хлопець мріє, щоб його родина нарешті об’єдналася: старший 28-річний брат із Боярки на Київщині безвісти зниклий, сім’я не втрачає надії відшукати його, середній - 25-річний у Києві, а батько - у Лисичанську, зв’язок із ним зник ще у день поранення хлопчика. І, по-дорослому, Святослав уже думає як відновити пошкоджений будинок та доробити ремонт у своїй кімнаті, куди так і не встиг переїхати.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev