В Україні запрацював проєкт «ARTПЕРЕМОГА»

«ARTПЕРЕМОГА» — оновлений національний мистецький проект «ARTПЕРЕМИР'Я», який було засновано у 2018 році за ініціативи та сприяння командувача об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

В Україні запрацював проєкт «ARTПЕРЕМОГА»

За словами командувача, проєкт успішно функціонує вже п'ятий рік поспіль. За період його діяльності організовано та проведено 57 виступів найкращих артистів та театральних колективів, на яких побували понад 17 тисяч дітей та глядачів дорослого віку.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв Генерал-лейтенант Сергій Наєв«Головна ідея проєкту — не тільки збереження та розвиток національної культури, але й так звана «культурна мобілізація» — активне протистояння та боротьба з російським агресором саме на культурному фронті», — наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

У межах проєкту «ARTПЕРЕМОГА» у Чернігові вже стартувала імерсійна мистецька акція «ХАТА ДОБРА», що являє низку мистецьких заходів арттерапевтичного напрямку для дітей України, які зазнали травм через військову агресію росії.

Як повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв, метою проведення акції є дієва допомога дітям у розв'язанні психологічних проблем, а саме — створення гарного настрою і позитивних емоцій, налагодження повноцінної комунікації з однолітками, подолання замкнутості та тривожності.

Проведенню акції активно сприяли громадська організація «DUSHA/UA», театральний режисер Антон Шеремок та 119 окрема бригада територіальної оборони Чернігова.

«Поки що це пілотний проєкт. Надалі ми плануємо охопити своєю діяльністю інші міста України — Київ, Дніпро, Запоріжжя, Харків, Луцьк та Львів», — зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Командувач додав, що у програмі мистецької акції: виступи акторів Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка з казковою виставою «Ангелик, що загубив зірку», розвивальні інтерактивні ігри для дітей, мистецькі майстер-класи з малювання та художнього розпису, аквагрим, а також солодкі подарунки та іграшки від військових.

Варто зазначити, що керівником проекту «ARTПЕРЕМОГА» є офіцер командування об’єднаних сил ЗС України, письменник Борис Кутовий, а художнім куратором — театральний діяч, режисер-постановник Максим Добролюбов.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev