ВІДЕО. «У Бахмуті 24/7 тривають виснажливі бої, російські кадрові військові гинуть пачками», — оборонці міста

Другий день поспіль окупанти в сподіванні захопити місто до настання сильних морозів здійснюють спроби прориву. Проте Збройні сили дають противнику гідну відсіч та непохитно стоять на позиціях. 

Скріншоти з відео тактичної групи "Адам"

Активні та виснажливі бої за Бахмут тривають вже другий день поспіль. Противник несе великі втрати, нашим боронцям бої також даються нелегкою ціною, однак оборона стоїть і зсунути наші бойові порядки росіянам наразі не вдалось. Про це заявляють наші захисники у своїх відеозверненнях у соцмережах.

За наявною інформацією нині на Бахмутському напрямку відбулась ротація. 

«Вагнер» відійшов і на їх місце зайшли кадрові підрозділи збройних сил російської федерації, що говорить про те, що в них є певні дедлайни, і вони намагаються до сильних морозів захопити Бахмут», — каже захисниця з позивним «Відьма», підрозділ якої несе службу в місті.

Місцеві боронці дають відсіч загарбникам, вказуючи шлях назад додому на росію. Настрій у українських військових бойовий, адже розуміють: орда не закінчиться сама по собі:

«Кадрові військові зайшли, але навіть самий звичайний дядя Вася з ТрО йому розповідає, що їм тут не місце, хай повертаються у якусь свою Брянщину. Вони дохнуть пачками, ворог відступає, наступає, бої тривають 24/7»,.

Своєю чергою, зведена тактична група «Адам» Збройних сил України робить все можливе, аби відбивати штурми ворога поблизу Бахмута. Чергові результати своєї роботи бійці оформили у вигляді видовищного відеоролика. 

Про ліквідацію жилої сили ворога рапортують і прикордонники. Знищивши командира, снайпери ДПСУ зупинили атаку росіян під Бахмутом.

«Прикордонники зупинили просування ворожої піхоти на одному з напрямків біля Бахмута. Стрілецький підрозділ окупантів збирався атакувати опорний пункт наших захисників, проте снайпери Держприкордонслужби не дозволили їм цього зробити. Влучними пострілами бійці ліквідували командира та кулеметника. Окупанти, втративши управління підрозділом, побоялися наступати та втекли», — йдеться у повідомленні.

Так само, попри активну пропаганду росіян та роздмухування інформаційного полум’я про буцімто «здачу» міста українськими оборонцями, стоїть і Соледар. Бої там йдуть в межах міста. 6 січня «вагнерівці» опублікували відео буцімто з території заводу «Артемсіль». 7 січня журналіст Юрій Бутусов виклав світлину з фасадної частини заводу з характерною вивіскою, натякнувши на чергову профанацію противника.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev