«Хочу, щоб всі люди теж допомагали, як ми»: школяр із Краматорська збирає гроші на автівку для тата на передову

Роман Шевченко із сестрою та братом відкрили збір на автомобіль, щоб купити та передати його для тата, який воює на передовій. Для досягнення цілі дітям необхідно зібрати 70 тис. грн.

Роман Шевченко із сестрою та братом відкрили збір на автомобіль, щоб купити та передати його для тата, який воює на передовій/ Фото: Роман Шевченко

Жорстка війна в Україні мотивує працювати на перемогу не тільки дорослих, а й дітей, які зокрема збирають кошти та передають їх на підтримку армії. Саме цим займається і дев’ятикласник із Краматорська Роман Шевченко. У нього особливий мотив — він з братом та сестрою збирають кошти для свого тата на передовій.

«Мій тато воює з 2014 року. Він учасник АТО, в кінці 2016 року отримав важке поранення — 80% опіків всього тіла, — розповідає у коментарі „Вчасно“ Роман. — Після цього він не воював, але частенько відвідував побратимів. До початку повномасштабного вторгнення жив в Києві, а 24 лютого пішов знову на війну. Він брав участь у звільнені Київської та Чернігівської області, Воював у Сєверодонецьку, Святогірську й нині знаходиться на передовій».

Фото: Роман Шевченко

Діти організували вже кілька зборів. Їм вдалося на зібрані кошти закупити для військових пульт і ноутбук.

«Наш тато не хотів просити допомоги у людей, проте я вирішив взяте все у свої руки й влаштував ці збори, — каже Рома. — Не очікував такої великої допомоги від людей. Батько дуже вдячний нам, що його діти — це велика підтримка. Ми по трохи накопичуємо кошти, щоб потім відправити їх татові та іншим військовим на допомогу. Тому, що Україна складається з кожного, і я дуже хочу, щоб люди теж так допомагали, як ми».

Нині Роман із сестрою та братом організували великий збір на автомобіль. Діти просять всіх небайдужих долучитися і допомогти дійти до цілі:

Посилання на банку: https://send.monobank.ua/jar/8DdkHQLMhH

Номер карти: 4 441 111 140 293 527

Фото: Роман Шевченко

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev