Як вмикати побутові прилади після відновлення електропостачання: поради

На час стабілізаційного відключення електроенергії треба від'єднати від мережі всі енергоємні прилади.

Фото: Pexels

Після того, як з'явилося світло, не вмикайте усі прилади водночас. Користуватися ними треба по черзі, аби це не призвело до перенавантаження мережі. Про це повідомляє Мінреінтеграції. 

Після того, як у вас вдома з'явилося світло, не варто одразу користуватись всіма наявними в квартирі потужними електроприладами. Це може призвести до перевантаження мережі та повторного зникнення світла у будинку. Тепер це буде вже не через стабілізаційне відключення, а через банальну аварію на підстанції. 

На час стабілізаційного відключення електроенергії від'єднайте від мережі всі енергоємні прилади (пральні машини, чайники, бойлери, електроплити тощо) та вимкніть світло в приміщеннях, якими не користуєтесь. 

З появою світла не вмикайте одночасно всі енергоємні прилади. Користуйтеся ними почергово. Скористались одним — потім іншим. 

Якщо енергоємні прилади мають таймер, то варто скористатись цим. Запрограмуйте їх включення в роботу у нічний час з 00:00 до 06:00 ранку.

Вмикайте електродвигуни та помпові станції через 20-30 хвилин після появи електроенергії. Ці прилади дають надзвичайно високе навантаження на електромережі під час свого пуску.  

Утримайтесь від використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, офісних центрів. Воно створює високе одночасне навантаження на мережі під час увімкнення.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev