Жінки-медики, які стануть на облік, зможуть і надалі виїжджати за кордон — МОЗ

На військовий облік треба буде стати протягом 3 років.

Жінки з медичною освітою мають стати на військовий облік з 1 жовтня/ Ілюстративне фото

Жінки медики та фармацевти з 1 жовтня мають обовʼязково стати на військовий облік. Він потрібен аби оновити дані про наявний резерв медиків в державі, повідомляє МОЗ України.

Відповідний облік не новий, він діє з 1992 року. Понад 30 років постановка на військовий облік жінок працювала не досконало. Тому аби узагальнити дані про резерв, жінки медики мають внести свої дані у Територіальний центр комплектування.

Щоб стати на військовий облік, жінки матимуть 3 роки — до 31 грудня 2026 року.

Що буде з працевлаштуванням?

До 31 грудня 2026 року жінки медики зможуть працевлаштуватися на роботу без надання військового квитка. Однак підприємство зобовʼязане повідомити про таку працівницю ТЦК.

Далі жінка має самостійно прибути до ТЦК СП для взяття на військовий облік.

Виїзд за кордон

З 1 жовтня жодних змін в умовах виїзду за кордон для жінок — не буде. Кожна жінка з медичною та фармацевтичною освітою може вільно перетинати державний кордон в незалежності від того, стоїть вона на військовому обліку чи ні. Наразі обмеження діють лише для деяких категорій державних службовців та посадових осіб, які обіймають певні посади.


Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev