Контрнаступ ЗСУ впевнено просувається на Луганщину, - ISW

Контрнаступ України на Харківщині ще не досяг кульмінації і зараз просувається на Луганщину.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Росіяни не змогли утримати береги річок Оскіл і Сіверський Донець і використати їх як природні кордони, щоб запобігти просуванню українських сил на вразливі ділянки окупованого росією північного сходу України, повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW).

Місцевість  західної частини Луганщини підходить для ведення швидкої маневреної війни, яку українські сили ефективно використовували в східній частині Харківської області на початку вересня. Як пише ISW, у  відкритих джерелах наразі немає жодних ознак того, що російські військові істотно укріпилися у західній частині Луганської області.

Українські сили зміцнили позиції на північному заході Луганської області у районі Сватового 5 жовтня. Російські джерела повідомляють, що війська рф готують оборону у Святово, Кремінної та вздовж траси R66. Російські сили, ймовірно, зосереджені на обороні лінії фронту Сватово-Кремінна, тому що стурбовані тим, що проникнення України на цю лінію дозволить українським військам загрожувати Старобільську, ключовому російському логістичному вузлу приблизно за 50 км на схід від Сватового. через які проходять багато наземних ліній зв'язку, необхідних для російських операцій у Луганській області.

Доступ до R66, ймовірно, також дозволить українським військам просунутися на південь від Сватового до Кремінної, Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська, що матиме суттєвий інформаційний ефект, враховуючи затяжну та дорогу російську кампанію із захоплення Сєвєродонецька у червні.

Північні та південні контрнаступи України,  імовірно, змушують Кремль віддавати пріоритет захисту одного району операцій на шкоду іншому. Аналітики ISW пишуть, що це потенційно підвищує ймовірність успіху України в обох районах.

Нагадаємо, увечері 5 жовтня стало відомо, що Збройні сили України деокупували шість населених пунктів Луганської області.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev