Помер польський волонтер, який отримав поранення під Бахмутом

Волонтер здійснював поїздки допомоги в Україну з осені 2022 року — був в Ірпіні, Фастові, Запоріжжі та Донецьку.

У Києві від отриманих травм у Бахмуті помер польський волонтер Марек. Російські військові 16 березня обстріляли його та 4 цивільних під час надання гуманітарної допомоги на маршруті Костянтинівка — Часів Яр.

Про це повідомляє організація Inicjatywa Nehemiasz.

Марек надавав гуманітарну допомогу в Україні від осені 2022 року. Медики тиждень намагалися його врятувати, але 27 березня він помер у лікарні у Києві.

«Він дуже серйозно ставився до цих подорожей і був причетний до їх підготовки, контактував з українською стороною та активну участь в них. Був в Ірпені, Фастові, Запоріжжі та Донецьку.

Він приділив дуже важливе значення належній підготовці до себе: взяв участь у спеціалізованому тренінгу, який впроваджував американський фонд для добровольців, які вирушають на фронт, і дбав про адекватне парамедичне забезпечення себе.

У четвер, 16 березня, варварський обстріл дістався до нього, його друга з нашої команди та ще 4 мирних жителів під час доставки гуманітарної допомоги маршрутом Костянтинівка — Часів Яр.

Попри миттєву евакуацію та найвищий професіоналізм українських медиків, які кілька годин операцій боролися за його життя, Марек помер сьогодні вранці у клініці Києва.", — йдеться на сторінці організації.

Один з українських лідерів допомоги, який знав Марека особисто, написав про нього так: «Марк був ЛЮДИНОЮ. „Таких дуже мало. Я так обіймаю вас і сумую за вами разом“. Ми теж сумуємо за тобою».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev