Що може підірвати російську оборону Кремінної — аналіз британської розвідки

Британська розвідка розповіла про бої за ключову трасу на північ від Кремінної.

Ілюстртивне фото з відкритих джерел

Остаточне взяття під контроль Збройними силами України ключової траси під Кремінною могло б ще більше підірвати російську оборону міста, яке має важливе логістичне значення для рф. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Як зазначається, протягом останніх п’яти днів російські та українські війська, ймовірно, вели бої за контроль над трасою Р66 на північ від міста Кремінна у Луганській області, яке наразі контролює росія.

Р66 є ключовим маршрутом постачання північної ділянки російського фронту на Донбасі з білгородської області рф.

«З жовтня українська артилерія перешкоджає його використанню, але якби Україні вдалося захистити маршрут, це, ймовірно, ще більше підірвало б російську оборону Кремінної», - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти скиглять про наступ ЗСУ, а в Генштабі закликають до тиші: що відбувається в районі Кремінної

Раніше розвідка Британії заявила, що обороною російських військ у районі Кремінної керує генерал євген нікіфоров, який брав участь у плануванні наступу на Київ. Зокрема, перед західним угрупуванням військ росії стоїть завдання утримати правий фланг оборони в Луганській області в районі Кремінної та Сватового.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev