Їх вбила Росія: медики Маріуполя, які ціною власного життя рятували людей під обстрілами

Маріупольська міська лікарня №4 імені І.К.Мацука попередньо втратила щонайменше трьох медиків — Сергія Власюка, Андрія Гнатюка та Анатолія Казанцева. І це лише тих, чию загибель вдалось підтвердити.

Їх вбила Росія: це медики Маріуполя, які ціною власного життя рятували людей

Указом Президента України Володимира Зеленського орденом «За заслуги» ІІІ ступеня посмертно нагороджені маріупольські лікарі, які ціною власного життя рятували мирних жителів під російськими обстрілами.

Це Сергій Власюк, Андрій Гнатюк та Анатолій Казанцев. Їхню історію розповідає «Українська правда. Життя» разом з Міністерством охорони здоров’я.

Незважаючи на бойові дії, лікарі постійно перебували на робочому місці та надавали допомогу пацієнтам. 

Анатолій Казанцев був завідувачем дитячого інфекційного відділення. У середині березня російські окупанти вчергове обстрілювали місто та медичний заклад, зокрема. Внаслідок одного із обстрілів 63-річний лікар, який все своє життя віддав медицині, загинув. Це сталося попри зусилля колег його реанімувати. Поховали завідувача безпосередньо на подвір’ї лікарні. 

Анатолій Казанцев Анатолій Казанцев

Приблизно тоді ж загинув Андрій Гнатюк, який працював завідувачем терапевтичного відділення. За попередньою інформацією, відомий у місті лікар поїхав за водою для закладу, але не повернувся. Пізніше медика знайшли застреленим у машині. Впізнати його вдалось за документами. 

Андрій Гнатюк Андрій Гнатюк

Вже на початку квітня внаслідок обстрілу загинув і Сергій Власюк – лікар відділення екстреної медичної допомоги. Уламок снаряду влучив йому в грудну клітину. Лікар загинув на місці. 

Сергій Власюк Сергій Власюк

Скільки медиків загинуло або безвісти зникло у знищеному Маріуполі та загалом у Донецькій області, ще доведеться встановити. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev