Окупанти у Кремінній втрачають можливість стримувати контрнаступ ЗСУ, — експерт

За версією експерта, південно-західний напрямок на Луганщині почне сипатися раніше за Сватівську локацію.

Фото: DeepState Map та з відкритих джерел

Ситуація для російсько-окупаційних військ у районі Кремінної складається так, що вони розглядають варіант втечі до лінії Кудряшівка-Варварівка, — повідомляє військовий оглядач Олександр Коваленко. 

За спостереженнями Коваленка, Луганський плацдарм все більше набуває обрисів Харківщини зразка кількох місяців тому: на тлі розуміння свого плачевного становища тут навіть накачування зони людським ресурсом російсько-окупаційних військ не здатне забезпечити необхідну кількість артилерії.

«Тобто абсолютно безглузда рефлексія щодо утримання Луганщини є демонстрацією обмеженого артилерійського ресурсу росіян. Тобто, грубо кажучи, того, без чого росіяни навіть оборони вести не здатні, скільки б у них не було м'ясо», — пише оглядач. 

За наявною інформацією, з людським ресурсом так само починаються перебої: початковий потенціал «чмобіків» себе вичерпав і зараз, в умовах обмеженої логістики, ні про яку повноцінну ротацію мови для підрозділів рашистів не йде.

У районі Білогорівки російські окупанти продовжують реалізовувати тактику, яка використовувалася ними в районі Гусарівки, яку вони намагалися тиснути з Балаклії. Виходячи з фіналу балаклійського епізоду «спеціальної воєнної операції», підсумок білогорівської тактики вже зрозумілий. 

«Усвідомлюючи загрозу з боку трампліну у вигляді Білогорівки для своєї лисичансько-північної агломерації, росіяни закидають її ресурсом у безуспішній спробі відбити у ЗСУ. Але замість результату окупанти лише витрачають свій ресурс», — зазначає експерт. 

Фактично, в той час як Кремінна втрачає можливість стримувати контрнаступ ЗСУ і серйозно розглядається вихід з неї росіян, південніше окупанти власноруч демілітаризують обмежений ресурс, який ще недавно виглядав дуже загрозливо.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev