Тотальний контроль і репресії: жителі окупованої Луганщини вже відчули наслідки "воєнного стану" росіян

Після впровадження «воєнного стану» на окупованій частині Луганщини посилилися репресії місцевого населення.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Уряд так званого "лнр" розповідає мешканцям Луганщини, що запровадження воєнного стану на території є лише частиною процесу інтеграції до складу рф і жодних нововведень для цивільного населення не буде.

Проте за словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая на території спостерігають контроль за телефонними переговорами, повідомленнями в Інтернеті, перевірки поштових відправлень затримання на вулиці до 30 діб, офіційне обмеження виїзду, обшук транспортних засобів, заборона страйків, обмеження вибору місця проживання та примусове відселення.

Громадянам продовжують примусово вручати повістки попри те, що часткову мобілізацію на території рф вже завершили.

“Воєнний стан там запровадили, а про теплопостачання забули. Хоча ні, звітують про 98% готовність. Щоправда, тільки в Луганську, Алчевську, Антрациті, Первомайську та Ровеньках", – коментує Гайдай.

Зокрема, в жодному із окупованих міст централізованого опалення цьогоріч не буде. А це – за словами голови Луганської ОВА, не одна тисяча багатоповерхівок. Їх мешканці очікують на «русскую зиму».

Також рашисти зменшують кількість цивільних навчальних закладів. Біловодський аграрний коледж перейменували на «козачий кадетський професійний коледж імені павла дрьомова». Аграрні заклади освіти перепрофільовують на військові.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev