ЗСУ можуть до грудня просунутися на Донбасі — NYT

Наступні шість тижнів можуть дозволити українським військовим просунутися на Донбасі та потенційно повернути Херсон.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

На думку американських чиновників, за наступні шість тижнів в українських військових є можливість просунутися на Донбасі та потенційно повернути Херсон. Про це пише видання The New York Times.

Окремі підрозділи сил рф під українським натиском найближчим часом можуть розвалитися, що дозволить Україні відновити контроль над Херсоном і містами на Донбасі. Попри це, важливим чинником, який вплине на події, є погодні умови.

"Можливість досягти успіхів проти російської армії протягом наступних шести тижнів ЗСУ матимуть, якщо вони зможуть продовжити свій наступ на півдні та північному сході до того, як брудна земля та хмарний покрив змусять протиборчі армії зробити паузу та перегрупуватися", – пояснюють у виданні.

Зокрема, за прогнозами, бойові дії триватимуть ще кілька місяців, а траєкторію конфлікту може змінити ступінь готовності путіна до ескалації боротьби, випробування єдності Заходу мінусовими температурами різке зростання цін і потенційна зміна політичної ситуації в Сполучених Штатах, що може призвести до зменшення військової підтримки України.

Відтак, не зважаючи на те, що за останній час бої загострилися, військові аналітики кажуть, що Україна має імпульс на своєму боці, який дає їй шанс визначити, на чому вона хоче зосередити зусилля для повернення території.

Військовий аналітик з Інституту вивчення війни Мейсон Кларк стверджує, що українці зараз мають свободу вибирати, куди вони збираються атакувати.

Важливо, що якщо українські сили зможуть взяти під контроль трасу 66 у Луганську найближчими тижнями, вони можуть перекрити ключову дорогу, якою росія користується для постачання своїх військ на окупованих територіях.

Американські чиновники радять українцям не недооцінювати супротивника, не зважаючи на слабкі місця російської армії. Росія може використати наступні чотири-п’ять місяців, щоб перегрупуватися, а це може дати певну підготовку своїм новомобілізованим солдатам. Але що буде далі, за словами американських чиновників, наразі залишається відкритим питанням.

На думку Мейсона Кларка, українці не зможуть повністю розвалити російську армію найближчим часом. Зокрема, великі російські наступальні операції на даний момент майже не розглядають. Динаміка війни може набути змін восени.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev