Обігрівач чи зламані ребра: як маріупольці борються за життя цієї зими

У Маріуполі ситуація стабільно незмінна. Стає все холодніше, тому виживати мешканцям в окупованому місті стає важче. Температура повітря в домах навіть не сягає 10 градусів, при тому, що на вулиці вже –2°.

Обігрівач чи зламані ребра: як маріупольці борються за життя цієї зими / колаж Вчасно

Окупаційна влада тільки зараз вирішила щось робити для жителів, принаймні для вигляду. Так, у місто нещодавно завезли електрообігрівачі. Однак, їх не вистачило на ту кількість людей, яка за ними прийшла. Втомлені та замерзлі мешканці почали у буквальному сенсі боротися за прилади. Очевидці подій кажуть, що ледве вибрались із цього натовпу і вже навіть не хочуть обігрівач ціною зламаних ребер.

Відтак, з обігрівачами є ще одна проблема – палаючі проводки, які призводять до пожеж.

Окрім того, раніше увімкнені обігрівачі ставали причиною вимкнення електроенергії по всьому місту. Окупанти намагалися таким чином гріти дітей у школах.

Тому й тим, хто таки отримав електроприлад, дуже тішитись не варто. Зокрема, дехто припускає, що прилади привезли не росіяни та представники окупаційної влади, а волонтери, які робили це за власний кошт.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev