Тушонка за паспорт: у Сватовому формується реєстр виборців в обмін на персональні дані

На окупованих територіях триває підготовка до «референдуму». І хоча Збройні Сили України зламали плани росіян провести його 11 вересня через неможливість виходу на «адмінкордони» псевдоутворень, візуальна підготовка до так званого волевиявлення не припиняється. 

Тушонка за паспорт: у Сватовому формується реєстр виборців в обмін на персональні дані

Український реєстр виборців заблоковано задля збереження персональних даних. Аби актуалізувати списки населення, рашистами доводиться вручну збирати персональні дані людей, використовуючи всі можливі джерела: реєстрація авто, оформлення будь-яких виплат, навіть отримання гуманітарки — все через надання своїх паспортних даних.

«Видали гуманітарну допомогу. Не стали відмовлятись. Якщо у травні та липні пакети видавали за списком «вуличних», то цього разу із реєстрацією паспортних даних. Явно йде складання бази виборців. Роздача масова і по всьому округу», — розповідає власне джерело «Вчасно» на окупованій території. 

До гуманітарного набору входять консерви тушкованого м'яса, кільки, згущене молоко (по три банки на людину), макаронні вироби та крупи. Оголошення про роздачу допомогу вивісили у крамниці. 

«Об'явили через оголошення у магазині: прийдіть та отримайте. Без повідомлення спонсору чи мецената. При отриманні попросили паспорт і номер телефону. Номер не дав», — ділиться співрозмовник. 

А от в окупованому Старобільську в отриманні гуманітарної допомоги можуть навіть відмовити у разі ненадання виключного переліку особистої інформації. 

«Ходили по медикаменти, бо в аптеках дорого брати вже, а лікуватись потрібно. Вирішили приборкати гордість. Провізорка попросила документи і кудись їх понесла. Ми почали кричати, бо злякались що їх або спалять, або порвуть, бо маємо ще українські. А вона обернулась і каже: «Я сделаю копии». Копії ми робити не дозволили, пігулки в нас забрали назад», — розповідає мешканка Старобільська Олена. 

За словами жінки, ідентична ситуація була і у сусідів. Людей дивує така схема отримання допомоги, адже жодного разу копій документів ані на набори побутової хімії, ані на харчі ніхто не вимагав.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev